Retrogradnost Merkurja

Merkur je otrok sonca Surye in lune Chandre.

Je mladosten, igriv, radoživ, radoveden, klepetav, komunikativen, inteligenten, hiter, bister, prijateljski, iznajdljiv, diplomatski in odličen trgovec.

S 17. septembrom planet Buth – vedsko ime za Merkur, navidezno ustavi in prične potovati v obratni smeri po svoji orbiti. Seveda le navidezno, gledano z Zemlje. Ta pojav vedska astrologija imenuje retrogradnost planeta.

V času retrogradnosti Merkurja od 17.septembra do 9.oktobra, se bomo srečevali s težavami v poslu, komunikaciji, potovanjih : založena pošta, izbrisani maili, težave s skypom, nesporazumi in zamudi pri sestankih, naročenih terminih, zamude letov, prestavljena potovanja, aranžmaji,…

V komunikaciji, poslu in na potovanjih, ter med mladino bomo srečavali osebe do katerih imamo nek karmični dolg iz preteklosti. Imejmo to v mislih, zato se obnašajmo strpno v komunikaciji. Kako bo oseba komunicirala z nami je naš eho. Da nadstopimo in rešimo komunikcijske konflikte iz preteklosti, nas podpira pozitivno karmično zavezujoč Merkur v obdobju od 17.do 28. septembra.

Največ podpore za reševanje konfliktov bo med 23. septembrom in 28. septembrom, ko bo Buth multrikonski, izrazito pa 27. in 28. septembra ko bo v svoji polni ekzaltaciji na 15 stopinjah.

Od 29. septembra do 9. oktobra nastopi negativno retrogradnost Merkurja. Nadejamo se lahko slabih izidov v komunikaciji, zato se priporoča prestaviti sestanke, podpisovanje pogodb, reševanje nesporazumov, in potovanja. Pojavijo se lahko nesporazumi pri dogovoru za srečanja in zamude. Stranka bi znala priti na sestanek v sredo namesto v torek. Ne samo ena stranka, lahko tudi več strank.

Merkur v ozvezju Haste nam bo prinesel marljivost, doseganje ciljev s trdim delom. A kaj ko se bomo morali za neodvisnost stalno boriti, kot “teenager Buth”, zaradi stalne kontrole in omejevanja svobode.

Poslovne pogodbe podpisane v retrogradnem obdobju bodo posel prežele s težavami v komunikaciji, z zamujanjem rokov, nesporazumi v izvedbi….

Srečate se lahko z lažmi, obrekovanjem, dvoličnostjo, neiskrenostjo, cinizmom, pozabljivostjo.

NE ZAPLETAJTE SE , ODREAGIRAJTE DOSTOJANSTVENO.