Ajurvedske masaže in terapije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za vzdrževanje ravnovesja in dobrega počutja v telesu, v ajurvedi poleg uravnotežene prehrane, zeliščnih dodatkov in dnevne rutine, so zelo pomembne tudi AJURVEDSKE MASAŽE.

Terapije, ki podprejo vaše zdravje.

ABJANGA – detox – masaža celega telesa s toplim oljem s poudarkom na limfi

Je intenzivna detox masaža limfe. Zato se vedno pri izbiri masaž, priporoča začeti z njo. Je limfna masaža, ki spodbudi krvno in limfno cirkulacijo. Toplota olja spodbudi globok sprostitev telesa in duha. Posebnost te masaže je, da se toplo olje vliva v popek in z njim masira trebušček. Toplo sezamovo olje tudi blagodejno vpliva na sklepne in mišične bolečine, sprošča in krepi vezivna tkiva. Masaža spodbuja limfo po celem telesu in s tem intenzivno spodbuja odvajanje strupov iz vašega telesa. Razstrupljanje pomladi vaše telo.

Čas trajanja: 90 min + počitek
Cena: 125 eur

Čas trajanja: 60 min + počitek
Cena: 100 eur
Prijavi se

 ajurveda

ŠIRODARA – nežna masaža čela s toplim oljem

Širodara je posebna ajurvedska masaža, kjer se neprekinjen tok olja usmeri na čelo in tretje oko. V tej popolni sprostitvi se telo potopi v stanje globoke meditacije. Globoka sprostitev v predelu glave pomaga, da si naberete novih psihičnih moči, da ste bolj zbrani in sproščeni. Zaradi izgorelosti prihaja do nervoz, glavobolov, migren, duševnih stisk (depresije, shizofrenije). Toplo olje na limfnih točkah glave spodbuja cirkualcijo in sprostitev nakupičenih tenzij. Širodaro se priporoča tudi po operaciji glave in bolečinah v predelu obraza, le z napotitvijo osebnega ali ajurvedskega zdravnika.

Širodhara je masažaa, ki te osvobodi nezavednih negativnih čustev. Osvobaja um od vseh od okolja vsiljenih omejitev in vam pomaga, da se zaveste svoje najglobje narave, miru in ljubezni.

čas trajanja: 35 min

cena: 70 eur
Prijavi se

KATI BASTI – topla oljna kopel križa

Je posebna masaža z toplim oljem na predelu križa. Topla kopel blagodejno vpliva na telo, križ, zmehča tkiva in sprosti zastale strupe, ki se z masažo izločijo. Kot vsaka oljno zeliščna kopel nahrani in okrepi kostno, mišično in živčno tkivo. Le da se ta osredotoči na predel križa.

Čas trajanja: 50 min

Cena: 70 eur
Prijavi se

GREEVA BASTI – topla oljna kopel zgornjega dela hrbtenice

Je topla oljna kopel in masaža zgornjega dela hrbtenice. Topla kopel blagodejno vpliva na zgornji del hrbtenice in vrat. Zmehča tkiva in sprosti zastale strupe, ki se z masažo izločijo.

Čas trajanja: 50 min

Cena: 70 eur
Prijavi se

JANU BASTI -Oljna kopel koleni

Je oljna kopel kolen s toplim sezamovim oljem. Toplota kopeli blagodejno vpliva na sproščenost obenem pa tudi na sklepe. Ojača kolenske vezi in izboljša gibljivost sklepov.

Čas trajanja: 50 min

Cena: 70 eur
Prijavi se

NETRA TARPANA – Očesna terapijaganesh

Terapija s toplim ghee maslom nudi očem globok počitek. Sprosti še tako napete in utrujene oči. Tradicionalno se terapija uporablja pri vnetju oči. Krepi očesne mišice. Osveži vdrte oči, odpravlja suh občutek v očeh, zgladi podočesne gube in povrne očem veličasten sijaj.

Čas trajanja: 50 min

Cena: 70 eur
Prijavi se

KARNA PURANA – ušesna terapija

Je zelo prijetna topla oljna kopel ušes. Vzporedno se izvaja masaža obraza in stopal. Kombinacija oljne kopeli in masaže blagodejno vpliva pri suhosti, vnetju in zvonjenju v ušesih saj te globinsko sprosti. Toplota v ušesnem kanalu sprošča napetost v predelu glave. Lajša bolečino in napetost v čeljustnem sklepu.

Čas trajanja: 50 min

Cena: 70 eur
Prijavi se

NASJA – čiščenje sinusov

Je vnos zeliščnih olj v nos v kombinaciji z masažo obraza. Zeliščna olja delujejo pomirjevalno: za sprostitev, dober spanec ali koncentracijo; očiščevalno: pri prehladih, zamašenih sinusih, hripavosti; ter hranilno. Kopel blagodejno vpliva tudi večjo sproščenost v vratnem predelu.

Čas trajanja: 40 min

Cena: 70 eur
Prijavi se

Ajurvedske masaže izvajamo s toplim ekološkim sezamovim oljem iz Maharishi ashrama in terapevskimi olji, ki vsebujejo tudi po 45 izbranih zelišč.